Yatırım ve İstihdam İçin Çalışalım

Yatırım ve İstihdam İçin Çalışalım

İş dünyası 4,5 yıllık seçimsiz dönemi ekonomik reformlara odaklanılması için büyük fırsat olarak görüyor
İş dünyası yerel seçimlerin sonuçlanmasını ekonomik reformlar ve kalkınma planlarının devreye girmesi açısından büyük bir fırsat olarak görüyor. İş dünyası temsilcileri yeni dönemin ihracatın, katma değerli üretimin, istihdamın artacağı bir dönem olması gerektiğini vurguluyor.

TİM Başkanı İsmail Gülle: Önümüzdeki 4.5 yılda Türkiye ekonomisinde 2. ve 3. nesil reformlara odaklanacağımız, Türkiye'nin küresel rekabetteki konumunu güçlendirecek adımlar adına, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve vizyonuyla, ekonomi yönetimimizle omuz omuza çalışacağız.2019-2020 döneminde ihracatımızı 200 milyar dolar ve üstüne, ihracatçı sayımızı da 100 bine taşıyacağız.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Hükümetimizin önümüzdeki 4.5 yılı ekonomiyi daha da güçlendirecek yapısal reform dönemi ilan edeceğinden eminiz. Ekonomi dışı etkileri bertaraf ederken, reel sektörü güçlendirecek, köklü ve yapısal reformlarla yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

Ankara yeni bir başarı hikayesi istiyor
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Türkiye yeni bir ekonomik başarı hikayesi yazmalıdır. Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak kalıcı reformlarla ekonomiye odaklanmamız gerekir. Özellikle seçim sonrası hem içeriye hem de dışarıya güven telkin etmemiz gerekiyor.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran: Dünyada çok hızlı değişimlerin yaşandığı bu dönemde biz de bu değişimi yakalamak için tüm reformları hayata geçirmeliyiz. Türkiye'yi küresel ligde hak ettiği konuma getirelim. Daha çok üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için çalışalım.

Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz: Bu dönemi Türkiye'nin sıçrama yapması, ekonomik açıdan refah ve bolluk dönemine girmesi için bir fırsat olarak görüyorum. 82 milyon el ele verip ekonomiye ve istihdama odaklanmalı, yapısal reformları hızla gerçekleştirmeliyiz.

Bursa'dan ekonomide nitelikli dönüşüm talebi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay: Artık yapısal reformlara ve ekonomimizdeki nitelikli dönüşümü gerçekleştirmeye odaklanmalıyız. Türkiye, bu dönemde enerjisini dönüşüm sürecine ve yapısal reformlara, yatırımlara, katma değerli üretime, istihdama ve ihracata harcamalı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ: Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ekonomide yükselmesi için hepimize görev düşüyor. Türk iş dünyası olarak el birliği ile daha çok üretmek, daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışacağız.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay: 2019'un ekonomide kayıp yıl olmaması için elbirliği ile çalışmalıyız. İstihdam ve üretim için elimizden ne geliyorsa ortaya koyma dönemindeyiz.

Ege'den büyümeye odaklanma çağrısı
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener: Demokrasi standardını yükseltmeyi hedefleyen, yerli ve yabancı sermayeye güvence veren bir perspektifin ortaya konması en önemli beklentilerimiz arasında.

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Kentlerimiz yorgun düşmüş durumda. Bu nedenle bu yorgun kentleri altyapısı mükemmel hale getirilmiş, fiziki imkanlarından kültür sanata kadar her alanda insanla barışık, mutlu kentlere dönüştürmeye mecburuz.

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: 2018 yılının son çeyreğinde yüzde 3 küçülen Türk ekonomisinde küçülmenin durması ve tekrar büyümeye geçmesi için mahalli idarelerimizin yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir. Kalkınmanın yerelden başlamasına öncülük etmeliler.

Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan: Biz EGİAD olarak özellikle girişimciliğin ön plana çıktığı ve İzmir'in dünyanın sayılı girişimci şehirlerinden biri olacağı bir gelecek dönem bekliyoruz.

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Mehmet Ali Susam: Artık seçim atmosferinden çıkmış, ekonomik olarak yaralarını saran ve tekrar büyüme odaklı bir ekonomik yapıya bürünen bir ülke olmayı diliyoruz.

TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş: Ülkemiz ekonomisinin seçim atmosferinden çıkıp kendi yapısal sorunlarına eğilmesi, atılması gereken adımları ivedilikle atması gerekiyor.

İzmir Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt: Yerel seçimler sona erdi. Ülkemizin diğer ve belki de en önemli gündemi olan ekonomiye odaklanacağımızın bilinciyle daha iyi günlere doğru yol alan bir Türkiye bekliyoruz.

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Haluk Meriç: Yerel seçimlerden sonra her kesimin tek konsantrasyonu ekonomimizin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı süreci atlatma ve küçülme yoluna girmiş ekonomimizi doğru yola sokmak olmalıdır.

İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Huriye Serter: Göreve gelen belediye başkanlarının daha çok ortak akıl, daha çok katılımcılık, daha çok sivil toplum odaklı bir yönetim anlayışı belirlemesi gerekir.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu: Yerel yöneticilerimizden en büyük beklentimiz yönetecekleri bölgede kalkınmaya önem vermeleri.

Ege İş kadınları Derneği Başkanı Nilhan Antitoros: Ekonominin direksiyonundaki anlayışın bu seçim sonuçlarının verdiği mesajı doğru okuması, özellikle bundan sonraki süreç için önem teşkil ediyor.

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı: Artık hedefimiz, ekonomik istikrar ve kalkınmaya yönelik olmalı. Sosyal refah ortamının iyileştirilmesi ve ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz olmalı.

Ege Genç İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Aslan: Türkiye'nin her bölgesinde girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ülke kalkınması için öncelikli çıkış yoludur. Bu kapsamda en az bir şehrimizin dünyanın ilk 20 girişimci şehri arasında yer alması için çalışmak önemli bir stratejik hedeftir.

Seçimsiz dönem büyük bir fırsat
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy: Ekonomide reformların hayata geçirileceği bir dönem var. Bu dönemde daha fazla yatırım, istihdam ve ihracat için çalışmalıyız.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci: Hükümetimizin güçlü ekonomi programı ile reformları bir bir hayat geçireceğinden eminiz.

Konya Sanayi Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü: Önümüzde seçimsiz bir 4.5 yıl var. Bu Türkiye için büyük fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirerek, yüksek katma değerli üretimden ve ihracattan beslenen kalıcı bir kalkınma hikayesi yazmalıyız.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan: Durgun bir döneme giren piyasaların yeniden hareketlenme zamanı. Artıka Muğla'nın ilk gündem maddesi ekonomi olacaktır.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Akın Akıncı: Eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasasındaki yapısal reformların hızla devam etmesini temenni ediyoruz.

Kaynak:AA
Ventur Gumruk Musavirligi Tarafından Derlenmistir.

 

E-Mail ile Paylaş

e-mail ile paylaşımınız başarıyla tamamlanmıştır.

Diğer Haberler


AYDINLATMA VE RIZA METNİ

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, VENTUR GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ ve DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. (“Şirket”) tarafından veri sahiplerinden temin edilen kişisel verilerin ve özel nitelikli kişisel verilerin, işlenmesine ilişkin usul ve esaslara ilişkin olarak işe alım görüşmeleri esnasında veri sahiplerinin aydınlatılması ve aşağıda kapsam ve amaçlarla verilerin işlenmesine ilişkin rızalarının temini amacı ile düzenlenmiştir.

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nde kullanılan; “kişisel veri” kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye (Çalışan Adayı’na) ilişkin her türlü bilgiyi, “kişisel verilerin işlenmesi” kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, “özel nitelikli kişisel veri” kişinin (Çalışan Adayı’nın) ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini, ifade eder.

a) Veri Sorumlusu Hakkında Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun kapsamında aşağıda belirtilen kapsam ve amaçlar ile Şirket tarafından işlenebilecektir. Kanun kapsamında Şirket veri sorumlusu olarak kabul edilmektedir.

b) Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5 ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin şartlara uygun olarak işlenmektedir. Kişisel verilerinizin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerinizin işlenmesi amaçları tahdidi olmamak üzere: Şirket’in ve/veya grup şirketlerinin, bağlı şirketlerinin insan kaynakları politikalarının ve operasyonlarının yürütülmesi, insan kaynakları politikalarına uygun şekilde açık pozisyonlara uygun personel teminidir.

c) Kişisel Verilerinizin Aktarılması Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, yukarıda b) bendinde belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olmak üzere, Şirket’in grup şirketlerine, bağlı şirketlerine, hissedarlarına, iş ortaklarına, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlara uygun olarak aktarılabilecek ve aktarım yapılan bu kuruluşlar tarafından da verileriniz işlenebilecektir.

d) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, bu formun veri sahibi olarak tarafınızca doldurulması ve/veya Şirketimize herhangi bir kanaldan iş başvurusu yapmanız halinde ilettiğiniz bilgi ve belgeler yoluyla toplanmaktadır. Yukarıda belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel verileriniz ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafımızla paylaşmış olduğunuz özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verileriniz, Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin b) ve c)bentlerine tabi olarak işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

e) Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları Kanun’un 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,
• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme
haklarına sahiptir.

Kişisel verilerimin ve işe alım görüşmeleri esnasında tarafınızla paylaşmış olduğum, özel nitelikli kişisel veriler kapsamına giren verilerimin işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin imza tarihinden itibaren 5 (beş) yıl süre ile Şirket tarafından kurulan ortak veri tabanında, Şirket ve/veya Şirket tarafından tayin edilen veri işleyen tarafından tutulabileceğini, işlenebileceğini, kullanılabileceğini, aktarılabileceğini, aktarım yapılan kişi/kurumlar tarafından da işlenebileceğini, veri sahibi olarak haklarım konusunda, Kanun’un 11. maddesi kapsamında eksiksiz bir şekilde bilgilendirilmiş olduğumu kabul, beyan ve taahhüt ederim.